Ramzy Al Duhami doet een hattrick in Doha

Ramzy Al Duhami doet een hattrick in Doha
Net zoals gisteren is het was het Jan Winters' 10-jarig fokproduct, Garlic vh Kapelhof (v. Tauber van het Kapelhof) dat de winst greep in de hoofdproef tijdens de CSI4*-w in Doha, Qatar. De 10-jarige BWP-hengst, die Zangersheide gekeurd is sprong zonder enig probleem de 1.45m proef rond. Onder het zadel van Ramzy Al Duhami kruiste Garlic de eindmeet in 63,70 seconden.

Turkije's Derin Demirsoy volgde op de tweede plaats met eveneens een Belgische viervoeter. Op de rug van de 13-jarige Zangersheide-ruin, Narazo de Nyze Z (v. Nelson Z) stopte Demirsoy de tijd in 65,70 seconden. Narazo komt uit dezelfde stam als Paul Estermann's 5*-paard, Castlefield C Hunter. Amerika's Reed Kessler volgde op de tweede plaats met Cos I Can (v. Olympic).

De top vijf werd afgewerkt door Rusland's Vladimir Tuganov (Confident of Victory, v. Cornet Obolensky) en Sheik Ali Bin Khalid Al Thani (Carolina 31, v. Clinton) op een vierde en vijfde plaats.

In de 1.35m proef  bewees Athina Onassis bovendien dat ze goed op weg is naar de top met haar nieuw paard MHS Going Global (v. Quidam Junior). Eerder kocht Onassis Greg Broderick's Olympisch paard (lees hier).