Belgische en Nederlandse paarden domineren in Doha

Belgische en Nederlandse paarden domineren in Doha
De springruiters uit het Midden-Oost hebben duidelijk gekocht in de lage landen. In de 1.35m proef tijdens de internationale CSI4* wereldbeker manche in Doha, Qatar sprong Mubarak Yousuf Al Rumaihi naar de overwinning op de rug van de 14-jarige KWPN-hengst, Vivaldi K (v. Indoctro). Het Nederlands fokproduct werd in het verleden nog uitgebracht door Andreas Schou. De hengst uit de zelfde moederlijn van Ucorado B haalde de finish in 30,36 seconden, goed voor de overwinning.

Het duo was zo ruim twee seconden sneller als landgenoot Hamad Ali Mohammed A Al Attiyah. Deze ruiter zadelde de 14-jarige BWP-hengst Cassander van het Bremhof (v. Concreto) op voor deze proef. Paul Verrelst's fokproduct kruiste de eindmeet in 32,59 seconden. Salman Mohammed Al Emadi volgde op de derde plaats met de Zangersheide gefokte Zorro Z (v. Zandor Z).

In het verleden sprong deze Zandor Z-zoon succesvol rond onder het zadel van Edwina Tops-Alexander. Frans Liefsoens' fokproduct stopte de tijd in 33,03 seconden. De top vijf werd afgewerkt door Rashid Towaim Ali Al Marri (Beyonce, v. VDL Corland) en Saudi Arabië's Abdulrahman Muhfid Alhamazani (Birgitta, v. Lord Z) op de vierde en vijfde plaats.