Poolse ruiter blijft Italianen voor in Waregem

Poolse ruiter blijft Italianen voor in Waregem
In Waregem (België) werd zonet de eerste CSI5* rubriek van de dag gereden. Het ging om een 1m45 rubriek die in twee fases gereden werd. De laatste plaats op de startlijst lijkt vandaag gelukt te brengen: nadat Olivier Philippaerts zonet als laatste starter de proef op zijn naam wist te schrijven, was het nu aan de Poolse ruiter Jaroslaw Skrzyczynski om die prestatie te evenaren.

Hij reed Jerico (v. Wieland) in 29,29 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. Hiermee bleef hij nipt twee Italiaanse ruiters voor: Alberto Zorzi eindigde op de tweede plaats, Luca Maria Moneta volgde op drie. Zorzi reed Eclat du Bourbecq (v. Baloubet du Rouet) foutloos naar de eindmeet in 29,59 seconden. Moneta deed het met Neptune Brecourt (v. Cavalor Cumano) eveneens foutloos in 29,71 seconden.

Stephex ruiter Daniel Deusser reed Cornet 39 (v. Cornet Obolensky) naar de vierde plaats na een mooie nulronde in 29,78 seconden. De beste Belg werd François Mathy Jr. Hij eindigde op de vijfde plaats met Falco vd Clehoeve (v. Quickfeuer Van Koekshof).

Klik hier voor de resultaten