Philipp Züger snelt naar de overwinning in Basel's speedproef

Philipp Züger snelt naar de overwinning in Basel's speedproef
Tijdens de Table C, speedproef in Basel werden de hindernissen op een hoogte van 1.45m gebouwd voor de internationale 5* ruiters. 'Speedduivel' van dienst, Emanuele Gaudiano reed daarbij de snelste tijd op de rug van de 8-jarige Chaccomo-merrie, Carlotta. Het duo kruiste de eindmeet in 53,52 seconden. Echter kwamen daar vier seconden bij voor de springfout die onderweg werd gemaakt. Zo ging de winst naar Zwitserland's Philippe Züger die met de 9-jarige Lykkeshoejs Castus (v. Casir ASK) een foutloze omloop in 55,81 seconden reed.

Landgenoot Pius Schwizer kwam als één van de laatste combinaties aan de start. Schwizer haalde de overwinning nipt niet van zijn landgenoot. Met onder het zadel de 11-jarige Leonard de la Ferme CH (v. Landjuweel) klokte hij af in 55,88 seconden. Italië's Luca Maria Moneta en de 16-jarige Neptune Brecourt leken eveneens in hun element. De springruiter en Cumano-ruin haalden de finish in 56,49 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Hans Dieter Dreher met Cim Air (v. Con Air) op vier en Emanuele Gaudiano op vijf. De winnaar van gisteren, Steve Guerdat volgde op de zesde plaats met de 11-jarige merrie Albfuehren's HAppiness (v. Heartbeat).

CLICK HERE FOR THE RESULTS