Philipp Weishaupt wint Longines Ranking proef in Al Shasira'aa

Philipp Weishaupt wint Longines Ranking proef in Al Shasira'aa
In Al Shasira'aa heeft Henk van de Pol net geen Longines Ranking punten gegrepen. De 1.45m Longines Ranking proef kwam op naam te staan van de Duitse springruiter, Philipp Weishaupt. De Rolex Grand Prix winnaar van Spruce Meadows vorig jaar, snelde naar de overwinning met Klaus Röpke's 10-jarige Baloubet du Rouet-zoon, Belo Horizonte.

Het duo klokte foutloos af in 30,62 seconden en bleef zo net geen seconde voor op Henrik von Eckermann in het zadel van de 12-jarige sBs-ruin, Artiste de l'Abbaye d'Aulne (v. Conquest van de Helle). Vroeger werd de 12-jarige ruin uitgebracht door Jérome Guery.

Khaled Abdulrahman Almobty deelde de tweede plaats met von Eckermann. Samen met de Darco-dochter, Dona Evita haalde hij de finish in eveneens 31,47 seconden. Deze BWP-merrie vond via Laura Kraut haar weg richting de stallen van de Saudi-Arabier.

De top vijf werd afgewerkt door Khalid Hilal Al Khatri (Sierra, v. Silvio) en Tina Lund (Ziezo, v. Guidam). De donkerbruine KWPN'er genoot zijn internationale opleiding onder het zadel van Hans van der Kolk. E.J. Grootenhuis' fokproduct is gekeurd voor het SWB.

Klik hier voor de resultaten