Paris Sellon begint laatste week WEF Welington met winst

Paris Sellon begint laatste week WEF Welington met winst
De Amerikaanse Paris Sellon is de laatste week van het Winter Equestrian Festival in Welllington begonnen met winst in de 1.45m openingsrubriek. Tijdens de 12e week in Wellington bleef de amazone in de rubriek op tijd Conor Swail en Daniel Coyle voor.

Het parcours van de Duitse parcours bouwer Olaf Peterson Jr. kwamen 55 combinaties aan de starte, daarvan wisten er 19 foutloos te blijven. Sellon was daar de absolute top. In het zadel bij de 14-jarige door Zangersheide gefokte Canasta Z (v. Canabis Z)kwam ze als snelste in 56:65 seconden over de eindstreep.

"Voor mij is het ook een verrassing!" zegt de amazone na haar winst. "Na mijn rit heb ik niet echt naar de rest gekeken. Ik wou het gewoon even laten voor wat het was. Dus de winst komt vrij onverwacht" Sellon is zeer tevreden met de merrie die ze een jaar geleden van Nederlander Vincent Voorn overnam. "Het is een heethoofdje, maar zo voorzichtig. Ze gaat er altijd 100% voor" zegt Paris over de Canabis Z-dochter.

De Iers Swail stuurde zijn 12-jarige BWP merrie Flower van het Lindehof (v. Bon Ami) naar de tweede tijd van 56:84 seconden. Daniel Coyle behaalde een derde plaats met Tienna (v. For Pleasure)na een rit in 56.32 seconden.

De top vijf werd compleet gemaakt door Laura Chapot op Thornhill Kate en Santiago Lambre de met Hip Living aan de start kwam.

Kijk hier voor alle resultaten.