Nu ook Grand Prix winst voor Schwizer in Rabat

Pius Schwizer kan zonder twijfel terugblikken op een heel succesvol concours. Eerder vandaag won hij al de 1,45m rubriek maar nu slaagde hij er ook in de kers op de taart te zetten door de Grand Prix op zijn naam te schrijven. De Grand Prix werd over twee rondes gereden en geen enkele combinatie slaagde erin om dubbel nul te rijden. Op die manier won Pius Scwhizer de proef met Balou Rubin R (Balou Du Rouet) ondanks een springfout in de eerste ronde en een in de tweede ronde. Deze combinatie slaagde erin om de snelste tweede ronde te springen en ging zo dus met de overwinning naar huis.

De tweede plaats was voor de Ierse ruiter Captain Geoff Curran. Hij reed Ringwood Glen (Arkansas) in 43,28 seconden naar de tweede plaats. Ook zijn kregen in de eerste en in de tweede ronde vier punten voor een springfout aangerekend. De Belgische Fabienne Daigneux-Lange reed Venue D'Fees Des Hazalles (President) naar de derde plaats. Ook zij kregen een totaal van acht strafpunten. Ze reden echter een snelle tijd in de tweede ronde waardoor ze toch op de derde plaats eindigde.

Sheik Ali Al Thani (Carolina 31) eindigde op de vierde plaats. Jerôme Guery, die zich in Marokko al meerdere keren kon klasseren, eindigde op de vijfde plaats met Papillon Z. Ook zij kregen in totaal acht strafpunten aangerekend.