Nooren en Sleiderink zitten elkaar op de hielen in Arezzo

Nooren en Sleiderink zitten elkaar op de hielen in Arezzo
Zojuist was het de Nederlandse jeugd die zich naar het podium stuurde tijdens de 1.45m ranking rubriek op de Toscana Tour in Arezzo. Lisa Nooren en Sjaak Sleiderink wisten goed mee te komen met de Columiaan Rene Lopez en eindigden op de tweede en derde plaats.

Lopez was maar een fractie sneller met zijn schimmel Big Brother (v. Untouchable) tijdens de rubriek direct op tijd. Het duo sprong naar 62.91 seconden en verwees daarmee Nooren en Bardesther naar de tweede plaats. In het zadel bij de 11-jarige schimmel merrie kwam Nooren een kleine drie tienden van een seconden later over de eindstreep. Daarmee moest de amazone genoegen nemen met een tweede plaats voor landgenoot Sleiderink. De Twentenaar en zijn 13-jarige ruin Complemento (v. Contender) maakten met een snelle rit van 63.37 seconden het podium compleet.

Op de vierde plaats zagen we de Francaise Chatlotte Leoni. Zij stuurde haar 14-jarige merrie Phedre du Sourtrait (v. Manhattan) in 66.20 seconden sneller naar de finish als de Deen Thomas Sandgaard. Die kwam met zijn Noerremoellehoejs Ariel (V. Bohaardsens Appolo) in 67.03 over de eindstreep.

Dat Nederland barst van aanstormende talent is terug te zien in de rest van het klassement. Megan Laseur, Kars Bonhof en Jens van Grunsven sprongen allemaal naar een top tien notering. Ook Amber Feijen sprong met El Corrado naar een prijs. Zij werden na een foutloze rit in 70.88 seconden dertiende. Ook Aniek Poels wist zich te klasseren op een elfde plaats met de 11-jarige schimmel merrie Cosma Go R (v. Cornet Obolensky).

Kijk hier voor alle resultaten.