Dubbele Nederlandse winst in Equnews Prijs de Peelbergen

Dubbele Nederlandse winst in Equnews Prijs de Peelbergen
Het werd zojuist een dubbele Nederlandse winst in de Equnews prijs bij Equestrian Centre de Peelbergen. Tijdens de 1.30m rubriek met maar liefst 103 starts werden niet één maar twee eerste plaatsen vergeven en beide gingen naar een Nederlandse combinaties.

In de eerste groep was het Wiljan Laarakkers die naar winst sprong met zijn KWPN merrie Euphoria (v. Excenel V). Over het twee-fasen parcours was de thuisruiter met zijn 8-jarige merrie in 26.40 seconden snel genoeg om Rodrigo Silva Morgado voor te blijven. De altijd snelle Portugees sprong zich in 27.26 seconden naar de tweede plaats met de KWPN ruin Emiel (v. Cicero Z van Paemel).

De derde plaats op het podium ging naar de familie Pederson. Stine Almind wist net als gisteren met Smilla (v. Stenograph) haar man Soren voor te blijven. Almind-Pedersen klokte 27.93 seconden met haar Hannoveraanse merrie. Terwijl Pedersen met de merrie Vidtskeu's Jenni Start (v. Tailormade Stardust) in 28.53 seconden over de eindstreep kwam.

Lisa Bongers was de winnares in het tweede deel van de Equnews Prijs. Met haar KWPN merrie Areselina bleef ze in 27 seconden de Ierse topruiter Betram Allen voor. Allen moest flink wat toegeven met zijn Holsteiner merrie Calafrieda (v. Canto 16) en eindigde met zijn rit in 27.79 seconden op de tweede plaats.

De Zweedse Anna Persson sprong in 28.07 seconden met Granny's Choice Gii (v. Balou Mena Gii) naar de derde plaats. De top vijf werd compleet gemaakt door Paul Janssen en Duitser Theo Kröning.

Tijdens de 1.35m CSI2* rubriek was het wel een Portugese winst dankzij Rodrivo Geisteira Almeide. In het zadel van de KWPN ruin Darek Od Ujezd sprong de ruiter net als gisteren naar de overwinning. Met een top tijd van 56.24 seconde bleef hij de Zwitserse amazone Simone Buhofer en Riosco (v. Helios de La Cour II) voor. De derde plaats was voor de Alex Duffy en Jacardo (v. Wandor van de Mispelaere) uit Ierland. Het duo moest in de laatste rit nog zijn tweede plaats afstaan aan Buhofer die met haar foutloze rit van 57.45 seconden nét een tienden van een seconden sneller was.

De beste thuisruiter was Siebe Kramer. Hij sprong met de KWPN merrie Donnafugata (v. Ginus) in 59.10 seconden naar een fraaie vijfde plaats. Voor de Britse Jonathan Dixon en Camona (v. Vleut) was er een vierde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.