Net geen top vijf klassering voor Pals in ochtendrubriek Vilamoura

Net geen top vijf klassering voor Pals in ochtendrubriek Vilamoura
Deze ochtend werden er in Vilamoura al verschillende proeven afgewerkt op de Vilamoura Atlantic Tour. De eerste proef die op het programma stond, was de 1,20m rubriek.

Hier ging de eerste plaats naar de Roemeen Luca Ruxandariu en Pop Non Stop (v. Non Stop R). Deze combinatie liet alle balken in de lepels en kwam na 55,59 seconden door de finish. Hiermee waren ze ruim sneller dan twee Britse amazones. Amy Duncan nam met Adagio II (v. Indoctro) de tweede plaats voor haar rekening. Duncan liet het hout ongemoeid en finishte in 57,49 seconden. Haar landgenote Vanessa Jobson-Scott vervolledigde de top drie. Met de 7-jarige hengst Crocantino of Greenhill Z (v. Cassini I) onder het zadel, sprong ze een foutloze omloop in 58,90 seconden.

De Belg Luiz Felipe Neto de Azevedo eindigde met Galouba Van'T Zorgvliet (v. Balou du Rouet) op de vierde plaats. Ook zij sprongen een foutloze omloop in 58,94 seconden. Laurent Goffinet en Ankara de Lacke (v. Spotlight Z) maakten de top vijf compleet.

In de 1,40m rubriek was het Chloe Aston die met de hoogste eer naar huis ging. Zij sprong een foutloze tweede fase met haar Amigo T (v. Padinus). Het duo kwam na 27,30 seconden door de finish. Aston is aan een zeer succesvolle tour bezig, ze eindigde al meermaals vooraan. Rowan Willis en Doulita (v. Wittinger VDL) namen de tweede plaats voor hun rekening. De 9-jarige KWPN-merrie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 27,67 seconden. Bernardo Naveillan en Suredelle de Chenee (v. Papillon Rouge) eindigden met een tijd van 28,20 seconden op de derde plaats.

De vierde plaats ging naar Argentinië. Carlos Cremona reed zijn merrie Flavourart Cortina (v. Chess) in 28,46 seconden naar de finish en liet hierbij alle balken in de lepels. Luis Sabino Gonçalves en Goran Imperio Egipcio (v. Cicero Z) namen de vijfde plaats voor hun rekening.

Onze landgenoot Johnny Pals eindigde net buiten de top vijf. Hij sprong zijn 10-jarige hengst A Lee Spring Power (v. Argentinus) in 29,15 seconden naar de finish en eindigde zo op de zesde plaats.

Klik hier voor alle resultaten