Mooie klassering voor Amber Feijen in Arezzo

Mooie klassering voor Amber Feijen in Arezzo
In afwachting van de Grand Prix die later vandaag gereden zal worden, werden op op de 'Dante Arena' in Arezzo al verschillende rubrieken van de Gold Tour afgewerkt. De eerste proef van de dag was een 1,35m rubriek met barrage.

In die barrage was het uiteindelijk de Zwitser Walter Gabathuler die naar de overwinning sprong. Met Arlington (v. Arpeggio) onder het zadel, was hij met een tijd van 29,63 seconden sneller dan Giampiero Garofalo die op de tweede plaats eindigde. De Italiaan reed met zijn 9-jarige ruin Uranus Carthagomesnil een foutloze barrage in 30,40 seconden. Ook de derde plaats ging naar een Italiaanse combinatie. Giovanni Lucchetti reed Hilton vd Brouwershoeve (v. Lord Z) in 30,53 seconden naar de finish en liet hierbij alle balken in de lepels. Dankzij deze prestatie eindigde hij nog net op het podium.

Christian Rhomberg nam met Liv Grete (v. La Zarras) de vierde plaats voor zijn rekening. Giacomo Casadei en de 9-jarige BWP-hengst Ideal van de Looise Heide eindigden op vijf.

In de 1,40m rubriek was het de Turkse ruiter Oguz Dalmis die met de overwinning aan de haal ging. Met de 14-jarige merrie Contendrina (v. Contendro I) onder het zadel, spring hij een foutloze tweede fase in 27,02 seconden. Hiermee bleef bij net de snelle Italiaan Emanuele Gaudiano voor die met de BWP-er Jasper P op de tweede plaats eindigde. Gaudiano sprong een foutloze omloop in 27,31 seconden. De derde plaats ging naar de Oostenrijker Christian Rhomberg. Hij sprong met Larry (v. Levisto) een foutloze tweede fase in 27,88 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Frankrijk en Zweden. Valentine Belooussoff en Fieve (v. Nagano) eindigde met een tijd van 28,84 seconden op de vierde plaats. Sara Samuelsson en haar L'esprit (v. Lancer III) deden het eveneens foutloos. Hun tijd van 29,47 seconden leverde hen een vijfde plaats op.

Ook voor onze landgenote Amber Fijen was er een knappe klassering. Zij eindigde nog net in de top tien met haar Dalvaro-W (v. Calvaro Z). Feijen sprong een foutloze ronde in 34,90 seconden. Hiermee waren zij en haar 9-jarige ruin goed voor de tiende plaats.

Klik hier voor de resultaten