Nét geen openingszege voor Isabelle Boon in Villach

Zojuist werd de eerste proef van het van het CSI5* internationale concours bij Glocks Horse Performance Centre in Villach verreden. Daarin was het Isabelle Boon die voor Nederland direct goede zaken doet. In een race tegen de klok moest de amazone uit Bosch en Duin enkel de Duitse Julia Kremser voor zich laten.

In het zadel bij de veertienjarige KWPNer Vince (v. Krunch de Breve) springt Boon in 69.32 seconden door de openingsproef over 1.25m. Enkel Kremser weet sneller te rijden met de tienjarige vos Catminster (v. Catoki) en pakt in 68.26 seconden de zege in de Glock's Amateur Tour vandaag.

Op de derde plaats eindigt de voor het thuisland uitkomende amzone Katharina Rhomberg die met Sisi Myra (v. Quick Star)  in 69.38 seconden slechts een fractie van een seconde langzamer als Boon was. De Britse Kate Whitaker, de vrouw van Robert Whitaker, volgt met haar zevenjarige Eunomia (v. Singapore) in 71.21 seconden op de vierde plaats.

Voor Nederland kwam eveneens  Natasja Winninghof met haar negenjarige Cartina W (v. Cartano) succesvol in de ring. Het duo sprong in 83.07 seconden een rustige foutloze ronde en werd beloond met een achtste plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.