Nederlandse springruiters vijfde in Nations Cup Sopot

Nederlandse springruiters  vijfde in Nations Cup Sopot
Na de eerste omloop in de Nations Cup wedstrijd van Sopot wist enkel Nederland een nulscore te behouden. De leiderspositie kwam echter uit handen in de tweede omloop. Uiteindelijk werd het een barrage tussen Ierland en België. De Franse spring équipe nam de derde plaats in.

Voor Nederland was dit de eerste Landenwedstrijd die telde voor punten. Met drie foutloze omlopen in de eerste ronde, wisten de oranje jassen het knap kunstje niet te herhalen in de tweede ronde. Willem Greve en zijn 12-jarige merrie, Zypria S (Canturo) sprongen net als Bart Bles met de 11-jarige BWP-merrie, Israel vd Dennehoeve (Thunder vd Zuuthoeve) en Doron Kuipers met Chharley (Calido I)  één balk uit de lepels in de tweede omloop.

De Belgische springduivels hielden het net als Ierland op vier punten na de eerste omloop. Beide landen herpakten zich in de tweede ronde en zagen uiteindelijk vier punten op het eind van de rit op het totaal.

Voor België sprongen zowel Gudrun Patteet met Sea Coast Valdelamadre Clooney (Centeuer Z) als Pieter Devos met Apart (Larino) twee foutloze rondes.  Niels Bruynseels startte in het zadel van Delux van T&L (Toulon) met één springfout maar hield het hout in de lepels in de tweede ronde. Yves Vanderhasselt kwam tweemaal aan de finish met één fout na twee mooie omlopen met de 10-jarige Jeunesse (Eldorado vd Zeshoek).

Barrage

Eerste ruiter aan de start in de ultieme barrage was de Ier, Paul O'Shea met de 12-jarige KWPN-ruin, Sjara Glen's Machu Picchhu (Silverstone). Het paar tikte één balk uit de lepels in 46,97 seconden. Voor België kwam Pieter Devos aan de start met zijn 14-jarige KWPN'er Apart (Larino). Het duo hield het foutloos en schreef zo de eindwinst op Belgische naam.

Uitslag