Nederlandse springruiters domineren Belgisch concours De Warre

In het Belgische Neeroeteren werden vandaag verschillende rubrieken verreden in het springen. Hier zijn de Nederlandse springruiters overduidelijk dominant terug te vinden in de resultaten.

Zo was er in de rubriek voor 6-jarigen winst op de 1.30m voor Loewie Joppen met Entano in een tijd van 31.66 seconden. De Belg Sam Polleunis werd tweede met zijn Jewel in een tijd van 32.44 seconden. Ook de derde plaats in deze rubriek werd bezet door een Nederlandse ruiter, Gabriel Coumans zadelde zijn Endgame en finisthe met een tijd van 33.48 seconden. Ook Marriet Hoekstra behaalde een prima vijfde plaats met haar E Wally.

Voor de 7-jarigen op het 1.35m was er ook een Nederlandse overwinning. Siebe Kramer zadelde zijn Donnafugata en pakte de overwinning met een tijd van 30.70 seconden. Ook Loewie Joppen scoorde in deze rubriek weer goed en eindigde met zijn Dolinn op de tweede plaats in 31.27 seconden, voor de Belg Jos Verlooy die met zijn Douwe derde werd.

In het 2* 1.35m is het een volledig oranje podium. Hier reed Roosje Brouwer naar de winst met haar Monopoly in een tijd van 54.66 seconden. Was er voor Emile Tacken met zijn Waterstone een tweede plaats met een tijd van 56.10 seconden en wist Mathijs van Asten met zijn VDL Groep Zapfier de derde plaats te pakken met 56.83 seconden. Landgenoot Teddy van Rijt wist met Lander Z ook een prima ronde te rijden en werd vijfde.

Dan in de 1.30m voor 6 jarigen 2* ging de overwinning naar Leon Thijssen [Foto] met zijn Stippel en een tijd van 38.33 seconden. Ook Loewie Joppen behaalde met zijn Entano een prima tweede plaats in een tijd van 38.72 seconden.

Voor Gabriel Coumans was er met Dominique nog een derde plaats op de 1.20m en een tweede plaats op de 1.30m met Chocolat Punch. Siebe kramer reed in een 1.30m rubriek nog naar de tweede plaats met Eric JR en ook Loewie Joppen sprong met zijn Entano in deze rubriek naar een derde plaats. Voor Emile Tacken was er nog een tweede plaats met Waterstone in een 1.30m rubriek.

Klik hier voor alle resultaten