Nederland stijgt naar vierde plaats tijdens pittige cross-country dag

Nederland stijgt naar vierde plaats tijdens pittige cross-country dag

In uitermate slechte weersomstandigheden heeft het Nederlandse Eventing Team onder leiding van Bondscoach Martin Lips (Made) een uitstekende prestatie geleverd. Door met maar liefst drie van de vier teamleden zonder hindenisfouten de finish te halen wisten zij wederom twee posities te klimmen in het landenklassement en staan zij nu op een mooie vierde plaats.





Eerste teamlid voor Nederland, debutant Theo van de Vendel (Ederveen), reed met Zindane een zeer goede Cross en zette daarmee de eerste foutloze rit op het scorebord. Van de Vendel maakt hierdoor een sprong van 39 plaatsen in het individueel klassement. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) was met ACSI Peter Parker ook erg goed op weg, maar kwam helaas ten val op hindernis 20 wat diskwalificatie betekende.

Ook Merel Blom (Aalten) met Rumour Has It N.O.P. en Tim Lips (Breda) met Keyflow N.O.P. reden sterk en haalden ook zonder hindernisfouten de finish. "In tegenstelling tot sommige andere landen hoefden wij ons niet meer te kwalificeren voor de Olympische Spelen, waardoor we zonder extra druk konden rijden", aldus Tim Lips.

Bondcoach Martin Lips (Made) is zeer tevreden over de prestatie van zijn team. "Theo heeft op een fantastische wijze zijn debuut gemaakt en drie foutloze ritten is een zeer goed resultaat. Zeker gezien de weersomstandigheden van vandaag. We gingen voor een top zes klassering en wat dat betreft liggen we nog prima op schema".

Titelverdediger Michael Jung (GER) was met fischerTakinou één van de drie deelnemers die binnen de optimale tijd wisten te rijden. Jung reed met zijn pas achtjarige paard werkelijk magistraal rond. Hierdoor heeft hij de leiding overgenomen van teamgenoot Sandra Auffarth met Opgun Louvo. De Britse Izzy Taylor, die eveneens geen tijdfouten liet noteren klimt op van plaats 26 naar bronzen positie. Beste Nederlander is op dit moment Tim Lips met een score van 65,60 strafpunten op plaats 20.

In het landenklassement is de top drie ongewijzigd gebleven, Duitsland heeft zijn leidende positie verder verstevigd, gevolgd door Groot Brittannië en Frankrijk.