Nederlandse junioren team presteert ondermaats op Landenwedstrijd Hagen

Nederlandse junioren team presteert ondermaats op Landenwedstrijd Hagen
In het Duitse Hagen stond vandaag de landenwedstrijd voor de Junioren op het programma. In totaal kwamen 12 landen kwamen aan de start.

Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk wisten na de eerste ronde de nul op het score bord te behouden. Ierland volgde op een voorlopige vierde plaats met 4 strafpunten. Ook de Belgen deden het niet slecht in de eerste ronde. Het Beglsich junioren team belande na de eerste ronde op een voorlopige vijfde plaats. Claire Putters bleef als enige  met Fa Belle Van Sombeke foutloos. Marthe Heudens kwam aan de start met Elien, door één voet in het water kruiste Heudens de finishlijn met een totaal van 4 strafpunten.  Dieter Vermeiren noteerden eveneens een totaal van 4 strafpunten. Louise Joassin eindigde na een iet wat ongelukkigere ronde met een totaal van 22 punten. Omgerekend kwam België zo aan de start in de tweede ronde met een totaal van 8 strafpunten.

Het is uiteindelijk het team van Oostenrijk die er met de winst vandoor weet te gaan. Het team van Anton Martin Bauer bestond uit Dominik Juffinger die hier met Redley Kerfontaine in de tweede ronde foutloos rond wist te komen. Anna Markel die haar Cascaro 2 naar een foutloze ronde stuurde en Lisa Maria Rauber die de winst wist te bevestigen door eveneens een foutloze ronde te rijden met haar Cuyano. Daarmee noteerde het team een totaal van 0 strafpunten.

Het Duitse team liet naast de mooie resultaten van de dressuurruiters zien, dat ook zij mooie resultaten neer kunnen zetten. Zo eindigden ze op een tweede plaats met een totaal van acht strafpunten. Ook het team van Ierland en Frankrijk eindigden met acht strafpunten op de tweede plaats.

Het was vervolgens het Belgische team die de lijst opvulde met een vijfde plaats. Het team van Rik Deraedt wist hier met een totaal van 16 strafpunten op de vijfde plaats te eindigen. Daarbij was het enkel Marthe Heudens die foutloos rond wist te komen in de tweede ronde met Best Mix Elien. Claire Putters noteerde met Fa Belle van Sombeke 4 strafpunten, terwijl Dieter Vermeiren in de tweede ronde ook naar 4 strafpunten reed met Kingston Town 111 Z.

Het Nederlandse team eindigde met 14 strafpunten op een negende plaats. Zij haalden het niet tot de tweede ronde en zo noteerde Hessel Hoekstra met Qstar 10 strafpunten, Mel Thijssen met Ambler Gambler 4 strafpunten en wist Tom Schellekens met Dena Siene foutloos rond te komen. Echter was er uitsluitsel voor Lars Kersten met H-Casino.

Klik hier voor alle resultaten