Lisa Nooren en Patrick Lemmen springen in de spotlights in Lier

Lisa Nooren en Patrick Lemmen springen in de spotlights in Lier
Meer dan 500 paarden komen dit weekend aan de start tijdens de internationale CSI2* in het Azelhof in Lier. Daarom werd de Longines Ranking proef op een hoogte van 1.40m ook opgesplitst in twee delen.

Beide overwinningen kleurden buitenlands. In de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs was het Brazilië's Pedro Junqueira Muylaert die de winst greep in het zadel van de 10-jarige Cellagon Corray (v. Caretino). De combinatie spurtte naar de overwinning in 35,95 seconden en bleef zo net geen seconde voor op Denemarken's Belinda Barker Rikke met onder het zadel de 14-jarige Oh La'La (v. Orlando). De Deense stopte de klok in 36.88 seconden en werd opgevolgd door België's Jan Motmans.

Motmans en de Accardi-zoon, Aikido Z haalden de derde plaats in 37,72 seconden. De top vijf werd afgewerkt door Petronella Andersson met Burburry  R (v. Pacific) op vier en de Nederlandse Lisa Nooren met Hocus Pocus de Muze (v. Tinka's Boy) op vijf.

In het tweede deel was het de in België wonende Egyptenaar, Abdel Said die de concurrentie achter zich liet. In deze prijs Equnews sprong hij naar de winst met Beauminka (v. Jodokus) onder het zadel. De combinatie klokte foutloos af in 34,32 seconden. Thuis-ruiter, Mathias Hazebroek kwam dichtbij de overwinning, maar stelde zich uiteindelijk tevreden met de tweede plaats.

Samen met de Toulon-zoon, Jurre stopte hij de klok in 34,97 seconden. Christophe Vanderhasselt volgde op de derde plaats met onder het zadel Caroline T. Z (v. Contendro). De top vijf werd netjes afgewerkt door Patrick Lemmen (Dadullah) en Pascale Lombard (Spartacus) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten