Nederlandse equipe gekwalificeerd voor Nations Cup finale in Barcelona

Nederlandse equipe gekwalificeerd voor Nations Cup finale in Barcelona
Het was een moeilijke opgave tijdens de eerste kwalificatie ronde van de FEI Nations Cup finales in Barcelona. In totaal kwamen 15 landen aan de start. Enkel de acht beste teams zullen op zaterdag aan de start komen in de finale.

Voor Nederland kwam Jur Vrieling als eerste aan de start. In het zadel van zijn Belgische hengst, VDL Glasgow v. Merelsnest (v. Nabab de Reve) zette Vrieling meteen de toon met een foutloze omloop. Ook de laatste combinatie in de piste, Harrie Smolders en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) hield het foutloos.

Marc Houtzager en de 10-jarige KWPN-ruin, Sterrehof's Calimero (v. Quidam de Revel) noteerde één springfout terwijl Michel Hendrix met de Indoctro-zoon, Baileys voor het schrapresultaat zorgde.

Met een totaal van vier punten kwalificeerde Nederland zich zonder twijfel voor de finale van zaterdag. Nederland deelde met vier punten de tweede plaats met Duitsland de Verenigde Staten van Amerika en Frankrijk.

Het Franse team leek op weg naar een gedeelde overwinning. Kevin Staut (Reveur de Hurtebise HDC, v. Kashmir van Schuttershof), Olivier Robert (Eros, v. Querlybet Hero) en Roger Yves Bost (Sydney Une Prince, v. Baloubet du Rouet) hielden het allemaal foutloos.  Pénélope Leprevost (Vagabond de la Pomme, v. Vigo d'Arsouilles) kreeg een springfout. Later bleek echter dat Roger Yves Bost en Sydney Une Prince gediskwalificeerd werden. Zo verloren ze de eerste plaats en staan de nu, eveneens met vier strafpunten, op een gedeelde tweede plaats.

Zo was Canada het enige land dat de nul op het scorebord wist te houden en dus nu op kop staat. Voor Canada presteerden Yann Candele (Theodore Maciais, v. Kashmir van Schuttershof), Tiffany Foster (Tripple X III, v. Namelus R) en Eric Lamaze (Coco Bongo, v. Caretino) een foutloze omloop. Chris Pratt (Concorde, v. Vaillant) noteerde twee springfouten, maar zijn resultaat werd geschrapt.

Klik hier voor de resultaten