Belgen en Duitsers vieren feest in Lier

Belgen en Duitsers vieren feest in Lier
Met ruim 450 paarden aan de start is er een grote opkomst voor de internationale wedstrijd in Lier. Daarin werd de 1.40m rubriek gesplitst. In het eerste deel haalde Gilles Thomas het onderste uit de kan en zorgde voor een thuiswinst. Het tweede deel viel ten prooi van Duitsland's Harm Lahde.

Deel I

Het was  Gilles Thomas die voor België met Jacarta van T Ravennest (v. Conterno-grande) naar de winst wist te rijden in een snelle tijd van 28.27 seconden.

De voor Stephex Stables rijdende Zweedse amazone Jonna Ekberg behaalde met haar Stella Levista (v. Satisfaction)  de tweede plaats in 28.78 seconden. Als derde op het podium vinden we de Zwitser Romain Duguet en zijn Tipsy Girl Loisel (v. Diamant de Semilly) met wie hij rondkwam in 29.97 seconden.

Voor België wist ook Rik Hemeryck nog naar een vierde plaats te rijden met Deesse de la Sure (v. Quickfire de Ferann) in 30.99 seconden, gevolgd door Stephex ruiter Daniel Deusser die de vijfde plaats in beslag nam met Cortani (v. Cornet Obolensky) in 31.04 seconden.

Deel II

In totaal kwamen 67 combinaties aan de start van het tweede 1.40m deel tijdens de Woodland's international in het Azelhof in Lier. Uiteindelijk weerklonk het Duitse volkslied in Lier.

Harm Lahde sprong naar de overwinning in het zadel van Oak Grove's Celebrity (v. Cassini II).  Het duo klokte foutloos af in 32,08 seconden. Amy Graham en de 9-jarige Contendra (v. Contender) volgde op de tweede plaats. De Australische stopte de tijd in 32,48 seconden en bleef to Fernando chiarotto Penteado met Catija ET Z voor.

Net buiten het podium strandde Stephanie Andries als beste op eigen bodem. De Limburgse amazone en haar eigen Cicero (v. Darco) volgde op de vierde plaats. Ze bleef zo landgenoot Jan Vlemmix met Jadetta van het Mettenhof (v. Sandro Boy) voor. Vlemmix strandde zo op de vijfde stek.