Nederlands ponyteam rijdt zich knap naar een vierde plaats in Hagen

Nederlands ponyteam rijdt zich knap naar een vierde plaats in Hagen
Zonet is in Hagen de Nations Cup voor de ponyruiters verreden. Er stond een pikant 1.30 parcours klaar voor deze jonge talentvolle ponyruiters. Er gingen 6 teams van start. Elk team trad 2 keer aan en alleen de 3 beste resultaten per ronde telde mee voor de einduitslag.

De overwinning ging naar het Duitse team onder leiding van teamchef Peter Teeuwen. Schulze Topphoff Lisa draaide met haar Mentos Junior 2 een dubbel foutlouze omloop. Karim van Orchid's en Beckmann Johanna reden 1 foutloze ronde en maakte de 2de keer 1 springfout. Die ene springfout werd het wegstreepresultaat. Fallenberg Sönke reed met zijn For Fun TF de eerste ronde 5 strafpunten en de 2de ronde 1 strafpunt bij elkaar. De 4de starter voor Duitsland was Berkemeier Lars met Luna S 3. Zijn eerste ronde werd het wegstreepresultaat. Bij zijn 2de doortocht hield hij het op 1 strafpunt. Met een totaal van 7 strafpunten wonnen de Duitsers goud.

De winnaars werden echter op de hielen gezeten door het Deense team van Lars Trier. Zij eindigden met een totaalscore van 8 strafpunten. Langhoff Maria Noerreg reed met Nikolina een score van 0 en 4 strafpunten bij elkaar. Het resultaat van Runehoejs Rocco en Christoffersen Pernille H werd 2 keer geschrapt. Zij kende duidelijk een mindere dag. Toernæs Anna Sofie draaide met haar Kalypso Skovgaard 2 mooie foutloze omlopen. Hansen,Annestine Kibech reed 4 strafpunten en een foutloze omloop met Eddies Dream. Det Deense team miste op een haar na goud maar was toch tevreden met zilver.

Het brons was voor het Ierse team. Allen Harry reed met zijn Cassandra Van Het Roelhof 2 keer 4 strafpunten bij elkaar en was 1 keer het schrapresultaat. Lea Du Genier en Houston Charlotte tracteerden op een dubbel foutloze omloop. Cinderella Girl en Shanahan,Lucy reden 2 keer 4 strafpunten bij elkaar en de laatste ruiter uit het team van Gary Marshall Nallon Ciaran met Dibidoe  reed 4 strafpunten en een foutloze omloop bij elkaar.

Net naast het podium eindigde het Nederlandse team onder leiding van Edwin Hoogenraat. Kuijpers Charlotte kende een off- day met haar Kosmo Van Orchid's. Blackwoodland Rock en Engelsman Julia reden fraaie foutloze parcours alleen kregen ze 1 en 2 strafpunten voor het overschrijden van de toegestane tijd. Nieuwenhuis Pam reed met Zeppe Van De Ijsseldijk 0 en 12 strafpunten bij elkaar. Van De Mheen Elize en  Quaprice D'astree tot slot reden 4 en 0 strafpunten. Met een totaalscore van 19 eindigden het Nederlandse team samen met het Franse team op de 4de plaats.

Klik hier voor de resultaten