Mooie klassering voor Harrie Smolders in Los Angeles

Mooie klassering voor Harrie Smolders in Los Angeles
In Los Angeles wordt er momenteel volop op 5 sterniveau gesprongen. Morgen zijn alle ogen gericht op de Longines Grand Prix over een hoogte van 1m60, vandaag (of voor ons vannacht), staan er eerst nog heel wat andere proeven op het programma. Zo werd er net nog een 1m45-rubriek op 5 sterniveau verreden. Daarin ging het goud naar Zwitserland.

Steve Guerdat kon rekenen op de 12-jarige Concetto Son om de snelste tijd van 33:83 seconden neer te zetten. Het was meteen goed voor de overwinning. Kort daarna finishte Denis Lynch. Met de BWP hengst Ho Go vd Padenborre (v. Darco) klopte hij af op 34:68 seconden, goed voor de tweede plaats.

De derde plaats was opnieuw voor Zwitserland. Daar zagen we Jane Richard Philips en de BWP merrie Calinesse de Guldenboom (v. Contact vd Heffinck). Voor Jessica Springsteen en de BWP merrie Davendy S (v. Kashmir van Schuttershof) was er een vierde plaats. Zij hadden de aller snelste tijd neergezet (33:45 seconden), maar kregen onderweg een foutje. Julien Epaillard en Sephora Sonzeenne sloten de top 5 af, eveneens met vier strafpunten in de barrage.

Harrie Smolders zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Met de 12-jarige KWPN ruin Zinius (v. Nabab de Reve) had hij best een snelle tijd neergezet (34:74 seconden), maar onderweg moesten ze een springfout incasseren. Daardoor zakten ze in het klassement naar de zesde plaats. Voor Smolders was er gisteren nog een twaalfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.