Jur Vrieling is iedereen te snel af in Salland

Jur Vrieling is iedereen te snel af in Salland
Bij ons zijn alle ogen vier dagen lang gericht op de internationale wedstrijd van Salland. Het hoogtepunt van deze wedstrijd wordt de 2 ster Grote Prijs, die morgen op het programma staat. Vandaag waren er echter nog heel wat andere proeven.

Zo werd de voorlaatste dag afgesloten op 2 sterniveau met een 1m40-proef, met aparte barrage. Uiteindelijk gingen 16 combinaties strijden voor de overwinning, en dat werd behoorlijk spannend.

Het was Jur Vrieling die alle concurrentie achter zich liet. Met de KWPN hengst Carrera VDL (v. Cardento) vloog hij door de finish in 36:30 seconden, en zo schreef hij de proef op zijn naam. Harm Lahde deed zijn uiterste best, maar kon de tijd van Vrieling niet verbeteren. Hij reed Oak Grove's Celebrity (v. Cassini II) naar de tweede plaats in 37:28 seconden.

De KWPN ruin A Kind of Magic W.M. (v. Hinault) sprong met Wesley Mulder in het zadel naar de derde plaats. Voor Anne-Marie Poels en Chintorelio (v. Chin Chin) was er een vierde plaats. De top 5 werd vervolledigd door Maikel van der Vleuten en de KWPN merrie Dana Blue (v. Mr. Blue).

Hilde Woudstra (Titania), Emiel Richter (Sundance), Ben Schroder (Davino Q), Robert Vos (Don Gretzky) en Steven Veldhuis (Duran Duran) behaalden allemaal nog een top 10 plaats.

De dag begon op 2 sterniveau met een 1m35-rubriek. Ook daarin kregen we een Nederlandse overwinning. Marc Houtzager wist met de KWPN ruin Edinus (v. Padinus) de snelste tijd van 35:37 seconden neer te zetten.

Martin Dinesen Neergaard en de KWPN merrie Eurvette O (v. Douglas) finishten kort daarna. Zij eindigden op de tweede plek in 35:85 seconden. Mario Wilson Fernandes vervolledigde met Kannan Kopf (v. Kannan) de top 3.

Voor Anne-Marie Poels was er nu een vijfde plaats. Daarvoor kon ze rekenen op de KWPN ruin Duvelke (v. Eurocommerce Berlin). Glenn Knoester (Emire), Sjaak Sleiderink (Dexter R) en Maikel van der Vleuten (VDL Groep Idi Utopia) wisten nog een top 10 plaats te bemachtigen.

Ook de proef voor 6- en 7-jarige paarden werd gedomineerd door landgenoten. Michael Greeve reed de 7-jarige Big Star zoon Big Star Jr Kz naar de overwinning in 32:88 seconden. Dat was ruim 3 seconden sneller dan de nummer 2, Hessel Hoekstra. Die klopte met de 7-jarige KWPN merrie Elien (v. Carambole) af op 36:31 seconden.

De Chacco Blue dochter Chaccolie werd de beste 6-jarige in de proef. In het zadel zat Martin Dinesen Neergaard, en ze eindigden op de derde plaats.

Voor Roy Weel en de 6-jarige Flow was er een vierde plaats. Suzanne Tepper eindigde met de 7-jarige Mr Blue Boy (v. Mr Blue) op de vijfde plaats. Steven Veldhuis en de 7-jarige Evalien (v. Ustinov) namen de zesde plaats voor hun rekening.

Suus Kuyten (Oberon) en Maikel van der Vleuten (Emo) eindigden op de zevende en achtste plaats. Zij kregen elk een strafpuntje voor tijd aangerekend in de barrage.

Op 1 sterniveau was er nog een 1m20-rubriek. Die werd gewonnen door Rianne Nalis en de KWPN merrie Aninn (v. Burggraaf) in een tijd van 30:24 seconden. Robert Vos eindigde met de KWPN ruin Dinky Boy (v. Lucky Boy) op de tweede plaats in 31:04 seconden.

Jur Vrieling sloot met Quality Fz (v. Quintender) de top 3 af. Sjaak Sleiderink reed de KWPN ruin Quel Prix (v. Quidam's Rubin) naar de vierde plaats. Voor Sven Haarhuis en Reflection (v. Corelli) was er een vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.