Michael Whitaker uiteindelijk winnaar Grote Prijs van Londen

Michael Whitaker uiteindelijk winnaar Grote Prijs van Londen
Na wat commotie was het uiteindelijk de Britse springruiter Michael Whitaker die het publiek een geweldige avond bezorgde. De 1.60m Grote Prijs werd gewonnen door Michael Whitaker en de 13-jarige Viking (v. Jacomar). Het duo was niet de snelste, maar na de diskwalificatie van Bertram Allen greep Whitaker toch naar de 25.000 Euro eerste prijs.

Bertram Allen en de 11-jarige Quidams Rubin-zoon, Quiet Easy finishten met 2 seconden voorsprong op de overige combinaties. Tijdens de voorbereiding van de prijsuitreiking werd echter vers bloed gevonden op de flank van Allen’s paard. Hierdoor volgde de diskwalificatie.



Whitaker werd opgevolgd door een peleton van Duitsers. Op kop was het Ludger Beerbaum en de 12-jarige Chiara. Het duo volgde op de tweede plaats voor Marcus Ehning en Gin Chin vh Lindenhof. Hans Dieter Dreher (Colore) en Simon Delestre (Chesall) vervolledigden de top vijf met een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C zetten een fraaie basis omloop neer en kwalificeerden zich ook voor de barrage. Daar had het duo echter een springfout en eindigde dankzij een snelle tijd nog in de top tien op de negende plaats. Ook Jur Vrieling, die ene goede week in Londen heeft gehad, was wederom van de patrij in de barrage. Hier had hij met  VDL Zirocco Blue N.O.P. (v. Mr. Blue) echter 12 strafpunten en eindigde net buiten de prijzen op de 13e plaats.