Maurice Van Roosbroeck wint de Grote Prijs van Lummen

Maurice Van Roosbroeck wint de Grote Prijs van Lummen
De "Longines Spring Classic of Flanders" in Lummen werd zonet in schoonheid beëindigd. Als allerlaatste proef stond de Grote Prijs van de 2 stercompetitie op het programma. Het werd een 1m45-rubriek en het parcours stond duidelijk moeilijk genoeg. Slechts twee combinaties wisten door te stoten naar de barrage.

Geoffrey Geerts mocht met Gaillardo D'Arsouilles (v. Querlybet Hero) de spits afbijten. Hij begon goed, maar moest dan toch 2 springfouten incasseren. Voor de ervaren Maurice van Roosbroeck was de opdracht toen duidelijk: rustig rond rijden en maximum één springfout maken. Met Cuidam (v. Verdi) onder het zadel reed hij een rustige, maar foutloze barrage, en zo werd hij de winnaar. Hij kreeg nog een strafpuntje voor tijd, maar dat maakte niets meer uit. 

Thierry Goffinet, die net nog het BK voor 7-jarigen won, behaalde nu een 3de plaats. Daarvoor kon hij rekenen op Navarro Uk (v. Darco). Hij reed een rustige basisomloop waardoor hij een puntje voor tijd kreeg en dus geen barrage mocht rijden. Gisteren behaalde zij ook al een 2e plaats in de Six Bars.

De Ierse ruiter Michael Hutchinson en Driandria (v. Carthino Z) zagen we op de 4de plaats terug. David Malfait vervolledigde met Hunters Conlypso II (v. Contendro I) de top 5.

Op de Garden Arena werd de Spring Classic afgerond met een 1m40-proef. Daarin was Geoffrey Cobbaut alweer de beste. Met Himalaya van Paemel (v. Cicero) reed hij een rustige, foutloze barrage in 49:55 seconden. Dat leverde hem de inmiddels al 5de overwinning van de week op. Sarah Daems nam met Chocolate Frost de 2de plaats voor haar rekening. Zij zette een snellere tijd neer (41:82 seconden) maar kreeg een springfout. Cobbaut en Daems waren de enigen die zich voor de barrage wisten te plaatsen.

Voor Thomas De Wit en Daiquiri van de Moortelshoeve (v. Quasimodo vd Molendreef) was er een 3de plaats na vier strafpunten in het basisparcours. 

Klik hier voor de uitslagen. 

GP GP 2 GP 3