Saumur: Zilveren dag voor Zweistra, Van Zwambagt en Bos

Saumur: Zilveren dag voor Zweistra, Van Zwambagt en Bos
In het Franse Saumur eindigde net na de middag de Inter I Freestyle van de CDI2*. De vorige dagen lagen de scores altijd heel dicht bij elkaar en het beloofde een spannende proef te worden. De Belgische Françoise Hologne-Joux wist in deze rubriek naar de overwinning te rijden.

Met de zestienjarige Warhol (v. Warkant) reed ze vandaag naar een zeer mooie score van 74.100%. Ze bleef zo 2% voor op onze landgenote Thamar Zweistra met haar Hexagons Denzel (v. Zorion). Deze amazone kreeg van de jury in totaal 72.200%. Brons was voor de Fransman Fabien Godelle en Tempo (v. Brentano) met 70.875%. Vorig jaar wist Hologne-Joux hier ook al te winnen met Warhol in de Inter I en de Inter I Freestyle.

Verder in de top vijf zagen we Jorinde Verwimp met Wendor (v. Kennedy) en de Britse Natalie Kayal met Homerun (v. Hochadel). Deze amazones behaalden scores van 70.725% en 70.125%.

 

Ook vanmorgen werd er een freestyle proef verreden voor de jeugd.

Deze ochtend is de laatste dag van de CDI in Saumur van start gegaan. Er werd meteen gestart met de freestyle proeven van de jeugd. Hier was het de Duitse Semmieke Rothenberger met Dissertation (v. Don Crusador). Ze werd met een score van 78.325% unaniem op een eerste plaats gezet door de jury. Een mooi resultaat was er ook van Febe Van Zwambagt die naar de tweede plaats reed met de vos FS Las Vegas (v. Lord Loxley). Zij kregen van de jury 74.950%. Brons was voor de Zwitserse Carlotta Rogerson en Dylan 16 (v. Dimaggio) met 73.450%.

 

Ook bij de pony's werd er beslag gelegd op de tweede plaats door een Nederlandse combinatie. Hier was het namelijk Brandy Bos met Charming Foret (v. Bodo) die een nette score van 75.29% bij elkaar wist te rijden. Enkel de Duitse Julia Barbian met haar Der Kleine Koenig bleef hen voor met een score van 78.37%. De Britse Lara Kuropatwa pakte het brons met haar Mister Snowman met 75.29%.

Voor Nina Penning was er nog een vierde plaats met haar Ine met een score van 73.708%.

Klik hier voor alle resultaten