Marc Houtzager spectaculair naar de winst in Drachten

Marc Houtzager spectaculair naar de winst in Drachten
Afsluitende rubriek van Indoor Drachten was vanmiddag de Lodewijk Assurantiën Grand Prix. In dit 1.55 meter CSI3* parcours met barrage kwamen in totaal 57 ruiters aan start. Grote namen zetten hun toppaard in, maar voor veel deelnemers was het parcours een uitdaging. Slechts 8 deelnemers wisten zich met hun paard te kwalificeren voor de barrage. Dit zorgde voor een zeer spannende afsluiting van deze wedstrijd.

Laatste ruiter in de barrage was Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel). Gespannen keek het publiek toe terwijl hij met veel precisie de nodige risico’s nam en finishte in 34.93 seconden. Dit was ruim voldoende voor de overwinning in deze afsluitende rubriek van Indoor Drachten. Onder luid gejuich ging hij over de finish. Tijdens de prijsuitreiking bedankte Houtzager de organisatie voor het evenement en liet hij weten erg blij te zijn met de prestatie van zijn Sterrehof’s Calimero die op het juiste moment piekte tijdens dit meerdaagse evenement.

Duitse ruiter Felix Hassmann was de eerste ruiter die een foutloze rit in de barrage liet zien. Hij stuurde met veel lef zijn paard Cayenne Wz (v. Claudio) naar een tijd van 35.85 seconden. Heel even stond hij aan de leiding, maar mocht genoegen nemen met een tweede plaats.

De derde plaats was voor de Zwitserse ruiter Adrian Schmid in het zadel van Alcazar Sitte (v. Rexar de Houssoit) in een tijd van 36.49 seconden. Julia Keyser met Sterrehof’s Cayetano Z (Caretano Z) eindigde op een vierde plaats. De Oostenrijkse zette een mooie rit neer met als beloning een eindtijd van 36.71 seconden. Duitse ruiter Harm Lahde kwam ook in de barrage aan de start. In het zadel van Oak Grove’s Heartfelt (v. Heartbreaker) jaagde hij fanatiek op een snellere eindtijd en nam de nodige risico’s tijdens zijn rit. Zijn tijd van 36.93 seconden was goed voor een vijfde plaats in het klassement.

Voor Nederland kwam ook Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) aan de start in de barrage. Van Asten beet de spits af in de barrage en zette met 36.19 seconden een scherpe tijd neer. Helaas door een pechbalk moet hij vandaag genoegen nemen met een zesde plaats.

Gudrun Patteet en Pieter Clemens presteerden de afgelopen dagen in Drachten erg goed. Ook zij waren in de barrage aanwezig. Patteet bracht haar topper Sea Coast Atlantic (v. Schilling) en Clemens startte met Horizon de Roger (v. Oburg). Patteet noteerde 4 strafpunten in een tijd van 37.76 seconden. Clemens noteerde 4 strafpunten in een tijd van 38.80 seconden.

Voor een volledig overzicht van de resultaten klik hier.