Daphne van Peperstraten en Febe van Zwambagt winnen op MDH - Kostendrukkers Cup bij de Peelbergen

Daphne van Peperstraten en Febe van Zwambagt winnen op MDH - Kostendrukkers Cup bij de Peelbergen
In Kronenberg, bij equestrian centre De Peelbergen, stond gisteren een MDH - Kostendrukkers Cup op het programma. Junioren en young riders worden in deze Cup gestimuleerd en is ook een belangrijke competitie voor de kadervorming. Er kwamen 21 junioren en 19 young riders aan de start.

Bij de junioren ging de winst naar Daphne van Peperstraten en Greenpoint's Cupido (v. Johnson). De amazone en haar bruine hengst reden naar een totale score van 73.96% en waren zo duidelijk veel sterker dan de concurrentie. Dit is de derde keer dat dit duo een A-kaderscore behaald en zo wordt de combinatie dus opgenomen in het A-kader. Op de tweede plaats volgde Sem Stiemer met Waldemar (v. Negro). Zij kregen van de jury een score van 68.33%. Thalia Rockx maakte de top drie compleet met Cenda de la Fazenda (v. Don Schufro). Voor dit duo noteerden we een score van 67.75%.

De top vijf werd vervolledigd door Maybrett Schreur met Bugatti Veyron NL (v. Uphill) en Joelle Peters met Dacar's Dream (v. Johnson). Zij behaalden respectievelijk 66.49% en 65.99%.

Febe van Zwambagt was dan weer de beste bij de Young Riders. Met Fs Las Vegas reed de amazone naar een mooie score van 69.08%. Jasmien De Koeyer kwam met Esperanza nog in de buurt van deze score. Zij kreeg van de jury namelijk 68.51% en dat was goed voor een tweede plaats. Lisanne Zoutendijk werd derde met Kostendrukkers Ringo Star, nadat haar proef beloond werd met een score van 67.11%.

Verder in de top vijf zagen we Lina Uzunhasan, die recent nog besloot om voor Amerika te gaan rijden, met Donna-ray en opnieuw Lisanne Zoutendijk, ditmaal met Kostendrukkers Watteau. Zij reden naar scores van respectievelijk 66.71% en 65.83%.