Marc Houtzager op vijf in Frankfurt

Marc Houtzager op vijf in Frankfurt
De avond in Frankfurt werd afgesloten met een CSI3* proef van 1.45m. De overwinning ging hier naar Zweden met Hendrik Von Eckermann. Deze ruiter kwam in de ring met Ugaulin Du Bosquetiau (v. Kashmir Van Schuttershof) en ging foutloos door de finish van de barrage in 33.28 seconden. Het nieuwe duo heeft duidelijk een goede klik gevonden, het was hun eerste wedstrijd samen en dit bracht hun ook meteen een overwinning.

Plaats twee, drie en vier waren voor de Duitse ruiters. Het was Jan Wernke die de tweede plaats in beslag nam. Hij reed met Queen Mary 10 (v. Contendro I) een foutloze barrage in 34.57 seconden. De Olympisch kampioen eventing heeft duidelijk ook zijn plaatsje gevonden in de jumping. Hij vult de top drie verder aan. Michael Jung stopte de klok in 34.65 seconden met zijn paard Sportsmann - S (v. Stolzenberg).

Janne-Friederike Meyer ging met Chloé (v. Chippendale Z) door de finish in 35.30 seconden. De top vijf werd vervolledigd door de Nederlander Marc Houtzager. Hij bereed Sterrehof's Baccarat (v. Padinus) en behaalde de tijd van 35.49 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.