Marc Houtzager derde op Royal Windsor Horse Show

Marc Houtzager derde op Royal Windsor Horse Show
Marc Houtzager is als enige Nederlandse springruiter afgereisd naar de Royal Windsor Horse Show in Engeland. Maar vandaag maakt de kersverse Nederlandse kampioen daar zijn favorietenrol waar met een vierde plaats in de eerste CSI5* rubriek die op het programma stond. De winst ging naar de Amerikaanse Laura Kraut die voor het Britse publiek thuisruiter Scott Brash te snel af was.

In de rubriek over twee fasen werd direct al flink gestreden om de overwinning. De ene combinatie wist nog sneller te gaan als de andere en uiteindelijk was het Kraut die met de KWPN'er Whitney (v. Indoctro) naar de overwinning sprong met een foutloze rit in 27.94 seconden.

Brash had voor eigen publiek de KWPN'er Hello Forever (v. For Pleasure) gezadeld en klokte de vlotte rit van 28.10 seconden. Daarmee evenaarde de Brit de tijd van de Ier Billy Twomey en Kimba Flamenco (v. Je T'Aime). Beide combinaties deelden daarmee de tweede plaats.

Marc Houtzager zette de derde beste tijd van de rubriek op de klok met zijn Padinus-zoon Sterrehof's  Baccarat. In 29.69 seconden verwees de Nederlander Pius Schwizer naar de vierde plaats. De Zwitsers topruiter kwam met Chidame Z (v. Chippendal Z)

De vijfde plaats ging naar Khalid Hilal Al Khatri en de ruin Awal BDF (c. Quidam de Revel)

Kijk hier voor alle resultaten.