Maikel Van Mierlo kent sterke zaterdagochtend bij CSI Hippisch Centrum de Peelbergen

Maikel Van Mierlo kent sterke zaterdagochtend bij CSI Hippisch Centrum de Peelbergen
De ochtend bij Hippisch Centrum de Peelbergen ging van start met een CSI 1* rubriek over een hoogte van 1.30m. Dankzij Rodrigo Giesteira Almeida klonk het Portugees volkslied tijdens de prijsuitreiking. Met Umea de Blondel snelde hij naar de winst in 28.49 seconden. Ali Al Khorafi volgde op de tweede plaats in 30.17 seconden met Duramid Lch.

Voor Maikel Van Mierlo was er ook nog een plaats in de top drie. Hij sprong met Edelmanfee naar het brons in 30.61 seconden. Peter Bulthuis (Concetta W) en de Italiaanse Francesca Capponi (Zucca Di San Calogero) vervolledigden de top vijf.

Op de hoofdpiste was de eerste rubriek van de dag er eentje voor de CSI 2* ruiters. Zij kregen een omloop voorgeschoteld over een hoogte van 1.35m rechtstreeks op tijd.

Deze keer was het de Ier  Philip Mcguane die naar de overwinning sprong. Met E-Lady zette hij een tijd neer van 60.03 seconden. De tweede plaats was voor Rakan al Hasawi en Denver na een foutloze rit in 61.71 seconden.

Maikel Van Mierlo vervolledigde opnieuw de top drie. Deze keer had hij Di Carcento onder het zadel. Hun tijd bedroeg 62.77 seconden. Voor de Portugees Rodrigo Silva Morgado (Eviva) en Paul van Wylick (Casanova 447) was er nog de vierde en vijfde plaats.