Maikel van der Vleuten knap tweede in Grote Prijs van Londen

Maikel van der Vleuten knap tweede in Grote Prijs van Londen
Zojuist werd de 1.60m CSI5* Grote Prijs afgewerkt onder de glazen koepel van de London Olympia. In een loodzwaar basis parcours wisten vijf combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. Aan de start twee Nederlanders. Daarbij imponeerden Maikel van der Vleuten en Doron Kuipers sterk.




QUICK RESULTS
1. Alberto Zorzi - Ulane de Coquerie
2. Maikel van der Vleuten - Idi Utopia
3. Rodrigo Giesteira Almeida - Gc Chopin's Bushi




Eerste aan de start was de Portugese springruiter, Rodrigo Giesteira Almeida. Samen met de 12-jarige KWPN -ruin, GC Chopin's Bushi (Contendro II) zette Almeida de toon met een foutloze omloop in 28,69 seconden.

De Nederlandse springruiter, Doron Kuipers volgde als tweede aan de start. Ook Kuipers hield het hout in de lepels met de 10-jarige Calido I-zoon, Charley. Het duo kruiste de eindmeet in 29,83 seconden. Maikel van der Vleuten volgde aan de start.

Samen met de 10-jarige BWP-merrie, Idi Utopia (Quasimodo Z) verbeterde hij nipt de record tijd en nam zo de leiding. Die positie bleek de Nederlander niet meer uit handen te geven.

Echter was dat buiten Alberto Zorzi gerekend. De Italiaan kwam als laatste aan de start en loodste zijn 10-jarige L'Arc de Triomphe-merrie, Ulane de Coquerie naar de overwinning in 27,42 seconden.

Uitslag