Luciana Diniz schittert in kwalificatie rubriek Gothenburg, pechfout voor Harrie Smolders

Luciana Diniz schittert in kwalificatie rubriek Gothenburg, pechfout voor Harrie Smolders
In de kwalificatierubriek in Gothenburg werd er vanavond in de vijfster competitie op een hoogte van 1m50 gereden. Hier was het de Portugese Luciana Diniz die met haar Fit For Fun 13 (v. For Pleasure) naar de winst wist te rijden. In deze rubriek tegen de tijd noteerde ze daarbij de snelste tijd van 57.18 seconden.

Ze bleef zo voor op de Duitser Daniel Deusser die in het zadel van de Zangersheide hengst Tobago Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve) naar een tweede plaats wist te rijden met een tijd van 57.91 seconden. Zijn landgenoot Marcus Ehning wist met zijn stoere Comme Il Faut (v. Cornet Obolensky) als derde op het podium te eindigen. Zij wisten daarbij rond te komen in een tijd van 58.16 seconden.

De overige top vijf bestond uit een vierde plaats voor Irma Karlsson en haar BWP-er Ida van de Bisschop (v. Kashmir van Schuttershof) met wie ze rondkwam in 58.99 seconden. Het was vervolgens de Zwitser Werner Muff die de top vijf wist te completeren door zijn Cosby (v. Contendro I) naar een tijd van 59.95 seconden te sturen.

Voor Nederland eindigde Harrie Smolders op een 17e plaats. Met Zinius (v. Nabab de Reve) kreeg hij 4 strafpunten tegen wat hem met 57.71 seconden van de tweede plaats hield.

Klik hier voor alle resultaten