Luca Maria Moneta snelt naar de avondwinst in Lausanne

Luca Maria Moneta snelt naar de avondwinst in Lausanne
Snelheid was de sleutel tot succes deze avond in Lausanne. Het sportief programma besloot vandaag met een 1.45m hoge vijfsterren rubriek op tijd. De Italiaan Luca Maria Moneta snelde daarbij naar de overwinning en greep zo heel wat belangrijke  Longines Ranking punten.

Moneta en de 16-jarige Cordobes II-nazaat, Connery haalde de overwinning in 61,87 seconden. Een totaal van vijf combinaties hielden het hout in de lepels.

Voor eigen publiek volgde Paul Estermann met de 9-jarige sBs-zoon van Ugano Sitte, Curtis Sitte. Estermann kruiste de finish in 65,21 seconden en bleef zo Henrik von Eckermann met de 15-jarige BWP-ruin, Cantinero (v. Cento) voor.

Daniel Deusser (Tobago Z, v. Tangelo vd Zuuthoeve) en Steve Guerdat (Venard de Cerisy, v. Open Up Semilly) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Na één springfout haalde Jerome Guery alsnog de prijzen. In het zadel van de 15-jarige Zangersheide-zoon van Perhaps V Berkenbroeck, Papillon Z sprong hij naar de tiende plaats. Ook Nicola Philippaerts greep nog wat prijzengeld. Samen met Aikido Z (v. Accardi) volgde hij op de twaalfde stek.

Klik hier voor de resultaten