Lisa Bongers achtste in Queenscup Mechelen

Lisa Bongers achtste in Queenscup Mechelen
In Mechelen werd zonet de laatste rubriek van de dag afgewerkt: De Queen Cup. Deze rubriek is voorbehouden voor amazones van de 5* en 2* ster competitie. Van de 36 startende combinaties waren er tien die de nul op het scorebord konden houden in de eerste ronde. Een barrage met tien amazones moest dus bepalen over wie zich minstens één jaar lang de Queen van Mechelen mag noemen.

_________________________________________________________________________________________

QUICK RESULTS

  1. Aurore Christen - Uniflore Minotiere


2. Ann Carton-Grootjans - Kai Licha de Carmel

3. Stephanie Holmen - Kirlo van den Bosrand

_________________________________________________________________________________________

De eerste amazone die de ring in moest, was de Zweedse amazone Stephanie Holmen. Zij reed Kirlo van de Bosrand (v. Cardento) in 36,06 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. Ze wist hiermee de druk op haar nakomers flink op te voeren.

De eerste Belgische amazone die foutlos wist te rijden was Céline Schoonbroodt-De Azevedo. Zij reed de 10-jarige Chepetta (v. Chepetto) naar de finish in 37,57 seconden. Dit zou haar uiteindelijk een vijfde plaats opleveren.

Vicky van de Poel trad in de barrage ook voor België aan. Het leek er lang op dat de jonge amazone op weg was om een toptijd neer te zetten, maar helaas tikte haar Frency VDS (v. Cornet Obolensky) een balk uit de lepels waardoor ze vrede moest nemen met de zevende plaats.

Holmen leek stevig aan de leiding te blijven, maar toen kwam de Franse amazone Aurore Christen in de ring. Zij ging er met Uniflore Minotiere (v. Lucciano) meteen als een speer vandoor en kwam niet in de buurt van het hout. Ze slaagde erin om de tijd van de Zweedse amazone maar liefst met twee seconden scherper te stellen: ze kwam na 34,24 seconden over de eindmeet.

De laatste amazone die de ring mocht betreden was de Belgische Ann-Carton Grootjans. Zij was duidelijk gebrand op de overwinning en ging er met Kai Licha de Camel (v. ) meteen als een speer vandoor. Helaas bleek haar tijd van 35,34 seconden niet genoeg om de Franse Christen van de eerste plaats te stootten. Haar tijd leverde haar echter wel een tweede plaats op.

Voor onze landgenote Lisa Bongers was er een achtste plaats met Donbalian (v. Carthino Z).

Klik hier voor de resultaten