Elfde plaats voor Greve in vijfsterrubriek Mechelen

Elfde plaats voor Greve in vijfsterrubriek Mechelen
In afwachting van de Queens Cup die later vandaag nog gereden zal worden op het A terrein in Mechelen, werd zonet een 1m50 rubriek afgewerkt. In de prijs KBC kwamen 43 combinaties aan de start. 15 van hen slaagden erin om een foutloze eerste ronde af te werken en kwamen terug voor de ultieme finale.

________________________________________________________________________________________

QUICK RESULTS

Lorenzo de Luca - Evita Van't Zoggehof

Christophe Vanderhasselt - Identity Vitseroel

Jos Verlooy - Igor

________________________________________________________________________________________

De eerste ruiter die van start moest gaan in de barrage, was Gregory Wathelet. Wathelet was de eerste ruiter die in het basisparcours een foutloze ronde kon afleggen. In de barrage ging hij snel van start met zijn 14-jarige BWP hengst Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van Zuuthoeve) maar tikte hij één balk uit de lepels.

De eerste ruiter die een foutloze barrage kon afleggen, was de Portugese ruiter Rodrigo Almeida. Hij klokte met GC Chopin's Bush (v. Contendro II) af in 34,75 seconden. Dit leverde hem een vierde plaats op.

Koen Vereecke kwam ook aan de start in de barrage maar hij kreeg met Jativa (v. Cardento) zes strafpunten achter zijn naam. Ook Wilm Vermeir kon met King Kong D'Avifauna (v. Cardento) de nul niet behouden. Deze combinatie kreeg vier strafpunten achter hun naam en finishte in 36,89 seconden. De volgende Belg in de ring was Christophe Vanderhasselt. In tegenstelling tot zijn voorgangers, slaagde hij er wel in om de nul op de teller te houden en om de tijd van Almeida scherper te stellen. Hij sprong met Identity Vitseroel (v. Air Jordan Z) een pijlsnelle ronde in 33,77 seconden. Ook Gilles Thomas trad met Ducati van Schuttershof (v. Kashmir van Schuttershof) aan in de barrage om de Belgische driekleur te verdedigen. Ook hij kreeg echter één springfout achter zijn naam. Op dat moment stond Vanderhasselt nog steeds aan de leiding.

Enkele van de snelste ruiters ter wereld moesten echter nog aantreden. Lorenzo De Luca reed met Evita van't Zoggehof een spectaculaire ronde en finishte foutloos in 33,56 seconden. Hiermee nam hij de leiding van Vanderhasselt over. Het publiek van Mechelen zou echter het publiek van Mechelen niet zijn als ze niet stiekem hoopten op een Belgische overwinning. De zenuwen waren dan ook hoog gespannen toen Jos Verlooy met de BWP-er Igor (v. Emerald van't Ruytershof). Jos Verlooy zette alles op alles om de tijd van De Luca scherper te stellen, maar slaagde hier niet in. Hij kon met de 10-jarige ruin wel de nul op het scorebord houden, maar zijn tijd van 34,23 seconden schoot net tekort. Hij zou op de derde plaats eindigen.

De voorlaatste barrageruiter was Willem Greve. Ook hij was duidelijk niet van plan om de Italiaanse Stephex ruiter zomaar zijn overwinning te gunnen. Met Zypria S (v. Canturo) onder het zadel, nam ook hij de nodige risico's. De 11-jarige Holstein merrie tikte echter één balk uit de lepels waardoor Greve niet meer kon meedoen voor de topklasseringen.

De laatste ruiter was een Belgische ruiter en wat voor ééntje: Niels Bruynseels. Als Bruynseels in Mechelen aantreedt, weet je dat het publiek zich achter een blok achter hem zet. Bruynseels had dan ook maar één doel voor ogen: zijn overwinning van de BMW Master van gisteren nog eens overdoen. Hij was echter niet snel genoeg. Zijn tijd van 35,18 seconden leverde hem wel nog een zesde plaats op.

Klik hier voor de resultaten