Leon Thijssen wint de rankingproef in Asten

Leon Thijssen wint de rankingproef in Asten
Op de CSI2* in Asten stond als afsluiter voor vandaag nog een Longines Ranking proef op de planning over een hoogte van 1.45m. Deze proef telt eveneens als kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag. 71 combinaties verschenen in de ring en streden om de ereplaatsen.

Het was uiteindelijk Leon Thijssen die de proef op zijn naam wist te schrijven. Met de negenjarige KWPN'er Captain Cooper (v. Namelus R) kwalificeerde hij zich voor de barrage, waarin we 23 combinaties terugzagen. In deze barrage reed hij super snel rond en niemand wist zijn tijd van 30.58 seconden te verbeteren. Joy Lammers eindigde op de tweede plaats met Zomerfee Van De Broekkant (v. Oklund). In de barrage kregen ze een foutloze rit in een tijd van 31.31 seconden. De Zweedse Malin Parmler werd derde met de Baloubet du Rouet nakomeling Hockney. Voor hun noteerden we eveneens nul strafpunten in een tijd van 31.34 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Lennard de Boer met Durango VDL (v. Zirocco Blue) en Patrick Lemmen met Ideaal (v. Andiamo). Zij kwamen door de finish in respectievelijk 31.79 seconden en 31.92 seconden.

Klik hier voor de resultaten.