Australiër wint de hoofdproef van de dag in El Jadida

Australiër wint de hoofdproef van de dag in El Jadida
In El Jadida, op de ‘Morocco Royal Tour’ werd de wedstrijddag afgesloten met een CSI3* 1.45m proef tegen de klok. In deze proef kwamen 62 combinaties aan de start. Onze landgenoten weten het al elk weekend goed te doen op deze tour en ook nu laten ze weer van zich horen.

De winst in deze proef was voor Rowan Willis en de tienjarige Blue Movie (v. Chacco Blue). De Australiër reed de vosse merrie supersnel foutloos rond. Hij kwam door de chrono in een tijd van 66.54 seconden. Ramzy Hamad Al Duhami werd tweede met de BWP’er Garlic vh Kapelhof (v. Tauber van het Kapelhof). Zij finishten eveneens zonder een balk te laten vallen in een tijd van 67.39 seconden. Patrik Spits, die duidelijk in vorm is op deze tour, werd derde met de nog maar zevenjarige Bellissimo Z (v. Bamako de Muze). Spits reed de vosse merrie foutloos rond in een tijd van 68.55 seconden. In september zagen we deze combinatie nog aan het werk op het WK voor zevenjarige paarden.

De top vijf werd vervolledigd door Philippe Rozier met Quel Chanu (v. Flipper d’Elle) en Ahmad Saber Hamcho met Callahan (v. Contendro). Zij wisten de nul op het scorebord te houden in 68.97 seconden en 71.32 seconden.

Sander Geerink (foto) werd veertiende met Robinson (v. Rubert R). Vincent Geerink zagen we terug op de zestiende plaats met Beaumont (v. Vermont).

Klik hier voor de resultaten.