Laura Kraut opent tiende week WEF met overwinning

Laura Kraut opent tiende week WEF met overwinning
Het was gisternacht de Amerikaanse Laura Kraut die de tiende week op het Winter Equestrian Festival opende met een klinkende overwinning. In de rubriek direct op tijd bleef ze Laura Chapot en Emily Moffit voor met Caelle (v. Clinton).

Een kleine 61.25 seconden had de amazone nodig met haar 8-jarige Zangersheide merrie om de concurrentie nipt voor te blijven. Chapot en de Iers gefokte Thornhill Kate (v. Courage II) volgden met de minimale afstand van zes hondersten op de tweede plaats. De dit jaar naar Britse nationaliteit geswitchte Moffit kwam met KWPN hengst Zagahorn (v. Matterhorn) niet veel later over de eindstreep. Met de 13-jarige zoon van Matterhorn had de amazone precies 63 seconden nodig om foutloos door het 1.45m hoge parcours te gaan.

De top vijf werd compleet gemaakt door Amerikaanse amazones. Op plaats vier eindigde Lisa Goldman en de Selle Francais hengst Sovereign (v. Frontal). En op plaats vijf zagen Chapot terug, ditmaal met Quointreau Un Prince (v. Diamant De Semilly)

Opvallend waren de ritten van Todd Minikus, Beezie Madden en Julie Welles. Alle drie de combinaties kwamen op exact dezelfde tijd van 63.28 seconden aan de finish. Zij deelden dan ook de zesde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten