Rodrigo Pessoa nieuwe chef d'equipe Iers jumpingteam

Rodrigo Pessoa nieuwe chef d'equipe Iers jumpingteam
Het Iers jumpingteam krijgt een nieuwe chef d'equipe aangewezen. De Braziliaan Rodrigo Pessoa zal deze taak op zich nemen. Rodrigo was zelf heel succesvol als ruiter en lijkt nu een nieuwe weg in te slaan door de taak van team manager/chef d'equipe op zich te nemen. Hij zal zo onder andere de selecties maken voor het Europees kampioenschap in Gothenburg dit jaar en die voor de WEG in Tryon volgend jaar.

Als voormalig Olympisch kampioen, Wereldkampioen en Wereldbekerwinnaar is Rodrigo Pessoa een van de meest succesvolle springruiters van deze tijd. Hij behaalde in totaal drie Olympische medailles, één gouden en twee bronzen. hij won drie jaar op rij de Wereldbekerfinale van 1998 tot 2000 met de gekende hengst Baloubet Du Rouet. In totaal behaalde Pessoa ook al meer dan 70 overwinningen in GP's. Hij behaalde ook al twee gouden en twee zilveren medailles op de Pan American Games.

Zelf reageert de Braziliaanse ruiter heel positief: " Ik kijk ernaar uit om met deze zeer getalenteerde groep ruiters en paarden samen te werken in de nabije toekomst. Eind augustus hebben we het Europees kampioenschap in Zweden, waar we een sterk team willen hebben om te strijden voor top posities. Ik wil Horse Sport Ireland bedanken om mij deze kans te geven en ik hoop dat we succesvol zullen zijn samen."