Kirsten Rikkert moet Spanjaard voorlaten in Arnhem

Kirsten Rikkert moet Spanjaard voorlaten in Arnhem
De tweede dag van Outdoor Gelderland ging van start met twee CSI1* klasses. De eerste was de Small Tour op 1.20m hoogte, hier was de winst voor Ernesto Canseco uit Mexico. Hij kwam aan de start met Fugero Carlos, een nakomeling van Zirocco Blue VDL. De twee gingen over de eindmeet in de barrage in 27.13 seconden.

De Russische Valeria Gineva kwam als tweede over de eindmeet in 28.65 seconden met Joujou de Moscou (v. Escudo I). De Nederlandse Niels Burssen kwam op de derde plaats te staan. Hij zat in het zadel van Gacela-G en wist de chrono te stoppen in 28.78 seconden.

James Paterson-Robinson stopte de tijd in 29.78 seconden en kwam zo op de vierde plaats te staan. Hij zat in het zadel van Querida (v. Quidam's Rubin). Op de vijfde plaats kwam een andere Nederlander te staan, Pam Nieuwenhuis.  Ze bereed Golden Boy V (v. Boss) en eindigde de barrage in 29.84 seconden.

Klik hier voor alle resultaten. 

Erna was het tijd voor de Jumping de Achterhoek Prijs op 1.30m hoogte, hier ging de Spaanse amazone Diana Marsa-Lafarge. Ze kwam in de ring met Andi D Emiralia (v. Diamant de Semilly). De twee klokte af in 60.56 seconden.

De Nederlandse Kirsten Rikkert kwam op de tweede plaats met Sorrento (v. Kingston) in een tijd van 61.79 seconden. De Australiër James Paterson-Robinson kwam terug op de derde plaats, deze keer met Fanta Lime (v. Cantos) in 61.90 seconden.

Harrie Wiering reed een foutloze ronde in 63.30 seconden met Folinda (v. van Gogh). De top vijf werd vervolledigd door Albert Zoer met Formidable (v. Clearway) in 64.43 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.