Kevin Olsmeyer als enige twee maal foutloos in Grote Prijs Herning

Kevin Olsmeyer als enige twee maal foutloos in Grote Prijs Herning
Kevin Olsmeyer zet vanmiddag een prestatie van formaat neer in Herningen met het winnen van de Grote Prijs. Als eerste van drie combinaties zet hij de tijd zo scherp met Dalvaro (v. Calvaro Z) dat zowel Peder Fredricson als Maria Hjorth Frederiksen zijn presatie niet wisten te evenaren.

Met een foutloze rit in 34,14 seconden toont Olsmeyer aan dat het menens is in de CSI3* Grote Prijs vanmiddag. Daarna is het afwachten wat thuis ruiter Frederiksen en de ervaren Fredericson gaan doen.

Fredericson ging als tweede van start, maar de zilveren medaille winaar van de Olympische spelen kreeg met H&M Flip’s Little Sparrow (v. Cardento) een balk op de tweede sprong. Daarmee zag de Zweed zijn kans op overwinning verloren gaan.

De voor thuisland rijdende Maria Hjorth mocht als laatste op "pole position" van start. De amazone nam flink wat risico onder aanmoediging van het Deense publiek met Duble (v. Diamant de Semilly). Het resultaat was dat er twee balken naar de grond vielen waardoor de amazone derde werd achter Pederson die met één springfout tweede werd.

Henrik Von Eckermann eindigde op de vierde plaats met Cantarino. Het duo bleef weliswaar van het hout, maar noteerde één strafpunt voor tijdsoverschrijding. Duitser Felix Hassman had met de merrie Balance 30 (v. Baloubet du Rouet) een balk en eindigde als vijfde.

Voor Nederland zag Lennard de Boer ook een balk vallen met VDL Edgar M (v. Arezzo VDL). Zij eindigde op de zevende plaats. Zoï Snels overkwam hetzelfde met I’m Special de Muze (v. Emerald), zij sloten de Grote Prijs op een negende plaat af.

Klik hier voor de uitslag.