Kars Bonhof naar zesde plaats in Grote Prijs young riders Wierden

Kars Bonhof naar zesde plaats in Grote Prijs young riders Wierden
Als laatste proef stond in Wierden vandaag de Grote Prijs van de young riders op het programma. Het was al heel de dag Frankrijk boven en ook nu ging de winst opnieuw naar Frankrijk. Van de 51 combinaties wisten slechts 7 zich te kwalificeren voor de barrage.

De overwinning ging naar Thibault Lacrevaz en zijn tienjarige ruin Tom D’ruffosse (v. Oncle Pol). De Franse ruiter reed een supersnelle foutloze barrage in 43.92 seconden. Hij was zo ruim een seconde sneller dan Neal Vanderwegen. De Belgische ruiter volgde met de nog maar achtjarige schimmel Isidor J.H. Z op een tweede plaats. Dit duo kwam door de finish zonder fouten te maken na 45.34 seconden. De Zwitserse Emillie Paillot werd derde met de Cornet Obolensky-dochter Caja. Voor hun noteerden we nul strafpunten in 46.65 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Josefina Goess-Saurau met Phantastic 2 (v. Paramount) en Dimme D’Haese met de negenjarige hengst Illias Van’T Vlasmeer (v. Emerald Van’T Ruytershof). Zij bleven ook beiden foutloos en dit in respectievelijk 47.14 seconden en 47.45 seconden.

Kars Bonhof zette het beste Nederlandse resultaat neer en eindigde op de zesde plaats met de negenjarige Zentos (v. Zento). Zij reden een rustige barrage en kregen één tijdsfout aangerekend.

Klik hier voor de resultaten.

Nederland zevende in Nations Cup scholieren


Eerder vandaag werd de Nations Cup voor scholieren gereden. Deze wedstrijd werd wel geteisterd door enkele regenbuien, maar dat weerhield de jeugd niet om twee rondes te rijden over een parcours van 1.30m.

De winst was voor het Franse team onder leiding van Olivier Bost. In de eerste ronde kregen Jules Orsolini met Zazoe en Scott Discours met Frauke beiden 4 strafpunten en bleven Marine Lebas met Vi Aye Py D'az en Elisa Chimirri met Concardo beiden foutloos. In de tweede ronde bleven de eerste drie ruiters foutloos, waardoor Elisa Chimirri zelfs niet eens meer moest starten. Frankrijk eindigde zo op een totaal van 4 strafpunten.

Het Belgische en Italiaanse team volgden op een ex aequo tweede plaats nadat ze beiden 8 strafpunten hadden genoteerd. Nederland werd zevende. Het team bestaande uit Meike Zwartjens (Gaillard De La Pomme), Lily Engelsman (Whipped Cream), Pam Nieuwenhuis (Vendorlux V) en Cejay Joosten (Sagnol) kreeg in beide omlopen te maken met een uitsluiting van een combinatie en eindigde zo op de laatste plaats.

Klik hier voor de resultaten.