Charlotte Verhagen naar top drie notering in GP-kwalificatie Hardelot

Charlotte Verhagen naar top drie notering in GP-kwalificatie Hardelot
In Frankrijk zijn er dit weekend heel wat internationale wedstrijden. Naast Cannes, Lons Le Saunier en Sancourt wordt er dit weekend ook in Hardelot gesprongen op driesterren niveau. Enkele Nederlandse combinaties besloten om naar deze locatie af te reizen om er deel te nemen. Niet voor niets zo blijkt. Charlotte Verhagen werd er zonet nog derde.

Als laatste proef vandaag stond er de 1.50m GP-kwalificatie op het programma met aparte barrage. In deze proef was er winst voor de Française Marie Hecart. Met de negenjarige ruin Cenwood Della Lame bleef ze foutloos in 40.78 seconden. De Britse Nicole Pavitt volgde op de tweede plaats met de BWP-merrie Shahenaz (v. Chellano Z). Zij waren in 40.90 seconden net iets trager. Charlotte Verhagen werd derde met de KWPN'er Abache HL (v. Cantos). Deze amazone hield de nul op het scorebord in 40.96 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Yannick Gaillot met Contano (v. Contendro II) en Robert Breul met Utwo D'Esquelmes (v. Quidam de Revel). Zij finishten in respectievelijk 41.64 seconden en 42.05 seconden.

Johnny Pals bleef in deze GP-kwalificatie ook zonder fouten in de basisomloop met Chat Botte Du Ruisseau Z (v. Casall), maar besloot om niet van start te gaan in de barrage. Dit leverde hem nog een vijftiende plaats op.

Klik hier voor de resultaten.