Jur Vrieling wint wereldbeker Helsinki

Jur Vrieling wint wereldbeker Helsinki
De tweede wereldbeker manche van het West-Europees seizoen had een verrassende uitkomst vandaag in Helsinki. Slechts negen combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van het 1.60m wereldbeker parcours.

Francois Mathy Jr. was de eerste aan de start in het zadel van de 9-jarige Numero Uno-zoon, Uno de la Roque. De combinatie noteerde twee springfouten in 42,71 seconden en verkeek zo alle kansen op een overwinning. Robert Whitaker noteerde als eerste een foutloze omloop met de 14-jarige Holsteiner, Catwalk IV (v. Colman). De combinatie klokte af in 39,27 seconden en werd meteen voorbij gestoken door Henrik von Eckermann.

De Zweed snelde door de eindmeet in 38,41 seconden met de 11-jarige Mary Lou 194 (v. Montendro) onder het zadel.

De Braziliaanse springruiter, Marlon Modolo Zanotelli haalde alles uit de kast met de 10-jarige KWPN-merrie Celena VDL (v. Mr. Blue). Na een finish in 38,60 seconden wisten ze echter de tijd van von Eckermann niet te verbeteren.

Uiteindelijk was de leuze er: de Laatste zullen de eerste zijn. Jur Vrieling sprong naar de overwinning met de 11-jarige BWP'er VDL Glasgow v. Merelsnest (v. Nabab de Reve). Samen met de 11-jarige hengst stopte Vrieling de klok in 36,85 seconden.

Uiteindelijk werd von Eckermann tweede en  Zanotelli derde.

Klik hier voor de resultaten