Jur Vrieling tweede in GP van Drammen

Jur Vrieling tweede in GP van Drammen

Jur Vrieling (Holwierde) is met de elfjarige hengst Arezzo VDL tweede geworden in de driesterren Grote Prijs van het Noorse Drammen. In de barrage moest Vrieling alleen de beste springruiter van België, Gregory Wathelet, voor zich dulden.





De hindernissen in de Grote Prijs van Drammen hadden een maximale hoogte van 1.55m. Tien paard/ruitercombinaties mochten barrage rijden. Daarin bleven Vrieling en Arezzo VDL wederom zonder strafpunten. De tijd die ze klokten was 39.95 seconden. Daar dook de Belgische topruiter Gregory Wathelet met zijn paard Quasi Modo Z ruim tweeënhalve seconde onder. Daarmee kaapte de nummer drie van het EK afgelopen zomer in Aken de hoofdprijs weg voor de neus van Vrieling, die op het zelfde EK vijfde werd individueel.

Succes was er voor de VDL Stud van familie Van de Lageweg uit Bears. In de barrage zaten drie paarden uit hun stal. Zesde werd hun Britse stalruiter James Billington met VDL Cartello en KNHS Indoorkampioen Ernesto Canseco (Mexico) reed zijn kampioenspaard Celebrity VDL naar de tiende plaats in Drammen.