Grote Prijs München eindigt in drama voor Ierse ruiter

Grote Prijs München eindigt in drama voor Ierse ruiter
In München kleurde de dag vandaag bijzonder zwart tijdens de 3 ster Grote Prijs. De 20-jarige Ierse ruiter  Eoin McMahon en zijn paard Questfinder (Quintender x Landstreicher) kwamen er ten val op de watersprong. McMahon maakt het naar omstandigheden goed, zijn paard was er een stuk erger aan toe.

De Ierse ruiter werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij nog 24u moet blijven ter observatie. Hij heeft zware kneuzingen, een gebroken vinger en een hersenschudding opgelopen. Als alles vannacht goed verloopt, zou hij morgen avond weer naar huis mogen. Hij heeft dus enorm veel geluk dat hij er met “enkel” deze verwondingen vanaf komt.

Zijn paard Questfinder had minder geluk. Het dier kwam enorm ongelukkig terecht, en brak zijn been. De schade was onherroepelijk, en het paard moest ter plaatse worden ingeslapen. “Het is enorm triest om zo’n geweldig, lief en wonderbaarlijk paard te verliezen, waar we gedurende drie jaar zoveel van genoten hebben”, aldus Carl Hanley, waar Eoin McMahon en Questfinder voor reden.

De Ierse ruiter zat vanaf het einde van 2014 in het zadel, en bracht Questfinder tot op 1m50-niveau. Equnews wenst Eoin McMahon een spoedig herstel, en veel sterkte aan Carl Hanley en iedereen die betrokken was bij dit geweldige paard.