Jur Vrieling niet te stoppen in Falsterbo

Jur Vrieling niet te stoppen in Falsterbo
De Nederlandse springruiter, Jur Vrieling is niet te stoppen in Falsterbo. Hij schreef al ettelijke overwinningen op zijn naam en is zonder twijfel in de running om beste ruiter van het concours te zijn. Deze ochtend haalde Vrieling opnieuw een slag in huis met de 9-jarige Diamant de Semilly-dochter, Acascia.

In de Runsten Equestrian Trophy, een proef gebouwd op 1.50m hoogte, snelde Vrieling naar de overwinning in 67,27 seconden en bleef hij zo ruim één seconde voor op Emeric George met de 12-jarige SF-ruin, Rocker d'Ysieux (v. Crown Z). Het Franse duo stopte de klok in 67,38 seconden.

Denis Lynch en de Acolord-merrie, RMF Zecilie volgden op de derde plaats in 68,04 seconden. Samen met de BWP-hengst, Curtis Sitte (v. Ugano Sitte) strandde Paul Estermann net buiten het podium op de vierde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Thomas Ryan met Quite Zero (v. Quite Capitol).

Vrieling wint alles!

Ook tijdens het kampioenschap voor zevenjarigen haalde Vrieling de winst in huis. Samen met de Casall-zoon, Curcuma wist hij de winst weg te snoepen van Ruben Romp. Romp had samen met de KWPN-merrie, Flair (v. Zirocco Blue Vdl) ruim twee seconden meer nodig om de finish te kruisen.

De Ierse springruiter Marc McAuley en Al Capone Massuere (v. Nabbuco) vervolledigde het podium.

Klik hier voor de resultaten