Adelinde Cornelissen haalt slag thuis tijdens WK Selectie zesjarigen

Adelinde Cornelissen haalt slag thuis tijdens WK Selectie zesjarigen
Het was vroeg opstaan voor de deelnemers van de finale test van de WK-selectie voor zesjarigen. Op het spel staat één van de zes deelnames aan de Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses.


Jeanine Nieuwenhuis mocht om 8 uur als eerste deelnemer aantreden met Great Lady TC. Donderdag eindigde de combinatie als derde en deze positie wisten ze met een mooie score van 89% in de tweede proef vast te houden. Deze score resulteerde in een overallscore van 85,70%. Nieuwenhuis wist zich bovendien ook met Genua TC bij de beste zes te rijden en zou dus normaliter met twee paarden aan het WK mogen meedoen.

De tweede plaats was na donderdag voor Dana van Lierop en Gunner KS, ook zij gaven vandaag hun positie niet meer uit handen. Met een score van 88% in de tweede proef komen zij uit op een gemiddelde van 86,60%.

Adelinde en Governor onverslaanbaar


Governor-STR en Adelinde Cornelissen waren in de eerste proef al dominant met een score van 87%, vandaag kon er nog een schepje bovenop. De zoon van Totilas toonde vandaag nog sterker en liep als enige naar een score van boven de 90%, namelijk 91,20%. Dit levert een overallscore van 89,10% en de overwinning op.

Uitslag WK-selectie zesjarigen