Jesper Romp pakt zijn eerste Grote Prijs in Ommen

Jesper Romp pakt zijn eerste Grote Prijs in Ommen
De ontknoping van de Grote Prijs van het Vechtdal in Ommen was een met dertien combinaties in de barrage zeer spannend. Uiteindelijk ging de winst naar de nog maar negentienjarige stalruiter van Stal Schröder, Jesper Romp. Met zijn toppaard Balouska een zette hij een geweldige barrage neer en pakte daarmee de overwinning van zijn eerste Grote Prijs.

Tim Rieskamp-Gödeking nestelde zich tussen de Nederlandse overmacht in op de tweede plaats. Met  Lautermann (v. Lauterbach) finishte hij nipt voor Gerco Schröder en Willem Greve.

>De eerste die foutloos combinatie die onder de veertig seconde dook was Nathalie van der Mei met Africa (v. Guidam), met haar tijd van 39.39 seconde werd ze vijfde. Robert Vos die na haar kwam was gebrand op zijn derde overwinning en reed een risicovolle ronde met Interline H (v. Indoctro). Zijn gehele rit ging het goed tot aan de laatste oxer waarop hij vier strafpunten mee pakte, daarmee was een top notering voor Vos niet meer in zicht.

Rieskamp-Gödeking zette vervolgens met de grote Lautermann een tijd neer van 38,02, goed voor de voorlopige eerste plaats. Kort daarop was het Jesper Romp die in een perfect parcours met Balouska (v. Stakkato) onder de 38 seconde wist te rijden. Niemand wist in de buurt te komen van dit knap staaltje barrage rijden. Zelfs niet Gerco Schröder met Cognac Champblanc (v. Clearway), hij werd derde in 38,28.

De laatste combinatie Willem Greve met de KWPN-hengst Carambole (v. Cassini I) ging zeer fraai rond, maar ondanks de zeer stijlvolle omloop wist ook hij niet sneller als Romp te rijden en werd vierde in 39,19 seconde.

 “Ik pakte de winst in de eerste wending rechtsom en ging in negen naar de steilsprong. Ik had daar wel geluk! Het was wel billen knijpen met nog een paar topruiters na mij.” vertelde Jesper Romp na zijn overwinning in Ommen

Kijk hier voor alle resultaten.