Zweden verliest twee eventing combinaties voor de WEG

Het Zweedse Eventing team kampt het hele seizoen al met tegenslagen om een team klaar te krijgen voor de WEG in Normandie eind deze maand. In hun line-up van zes internationale ruiters moeten zij sinds vandaag twee sterke combinaties gaan missen.

Vandaag kwam naar buiten de Zweden niet kunnen beschikken over Anna Hassö en Dag Albert.

Anna deelde mee via haar Facebook pagina dat haar paard Clover ISH (v. Farney Clover0) door het oplopen van een kleine blessure de Wereldruiterspelen moet gaan missen. Gelukkig valt blessure mee en hopen zij dat de charmange vos weer snel in te zetten is.

Volgens een persbericht van de Zweedse Fedaratie heeft de in Engeland woonachtige Dag Albert besloten om niet met Tubber Rebel  naar Normandie te komen, maar in plaats daarvan klassieke Land Rover Burghley Horse Trials te rijden in plaats van het kampioenschap.  Chef d’Equipe Staffan Lidbeck  geeft aan bij de federatie dat hij het een rare keuze vindt dat Albert er voor kiest om niet zijn land te willen verdedigen tijdens de WEG.

Na het wegvallen van Hassö en Albert bestaat het Sweedse team nog uit het volgende viertal: Ludwig Svennerstål, Anna Hilton, Malin Petersen en Johan Lundin.